Een magisch spannend avontuur op Kerstavond.

Jufelsie 11 december 2024
Met ‘De Grompus en zijn gluiperige gruwelijke kerstplan’ schreef Alex T Schmidt een avontuur waarvan iedereen volop genoot en nog lang over sprak. Nu komt Alex met een nieuw boek ‘De Notenkraker en de kerststreken van de Muizenkoning.
Op kerstavond is het feest bij de familie Strudel en er zijn veel gasten. De twee kinderen Clara en Fritz hebben het niet naar hun zin. Er is dit jaar helemaal geen snoep op het feest! Wanneer ze besluiten om naar bed te gaan, wordt er op de deur geklopt. Een geheimzinnige vreemdeling stelt zich voor als meneer Drosselmeyer. In zijn magische show tovert hij uit een doos een zwaan en een notenkraker. Clara denkt dat de Notenkraker een glimlach vertoont. Midden in de nacht wil ze weten of deze Notenkraker leeft. Met Fritz sluipt ze naar beneden.
Dan slaat de klok MIDDERNACHT! De lucht begint te bruisen en te fonkelen. Vanaf dat moment belanden Clara en Fritz in een magisch avontuur. Die nacht ontmoeten ze de Notenkraker Walter, die van de Suikerboonfee de opdracht heeft gekregen te zorgen voor de gouden sleutel. Ze horen ook dat de Muizenkoning bezig is om alle lekkernijen te stelen en de Kerstman wil ontvoeren. Wanneer de Muizenkoning, in een hevig gevecht de sleutel te pakken krijgt, is er één belangrijk ding te doen. De Muizenkoning moet stoppen met zijn STREKEN! Later blijkt dat Fritz geraakt is door muizenmagie. Hij verandert langzaam in een muis. Alleen de Suikerboonfee kan deze magie onderbreken. Lukt het Clara, Fritz en Walter op tijd bij de Suikerboonfee te zijn om Fritz te redden? Kunnen ze de Muizenkoning overmeesteren? Krijgen de rendieren op tijd hun raketdruppels, zodat de Kerstman de cadeaus kan wegbrengen?
’De Notenkraker en de kerststreken van de Muizenkoning’ is een vrolijk verhaal, waar je van begin tot het eind van geniet. Het is verdeeld in 24 ½ hoofdstukken. Heel leuk en origineel. Het idee is dat je begint op 1 december en dan alle volgende dagen één hoofdstuk per dag leest, tot kerstavond. Het boek is een soort adventskalender, met op eerste kerstdag nog een half hoofdstukje.
Het verhaal is een magisch avontuur. Voor kinderen is het heerlijk om dit avontuur te beleven in snoepgoedland. Allerlei namen van snoepgoed komen we daar tegen. Het water loopt je in de mond. Ook passeren we Chocopolis, Notenhut en Theestede. Er zit volop spanning in. Wanneer ze op reis gaan, heeft Fritz al een muizenstaart. Vervolgens krijgt hij muizenoren, veranderen zijn pootjes en krijgt hij snorharen. Dit houdt ons bezig. Kunnen de avonturiers de Suikerboonfee op tijd vinden? Ook verloopt de tocht naar Snoepgoedland niet zonder problemen. Verschillende hindernissen moeten overwonnen worden. Dit biedt ruimte voor de lezer om zelf tot een oplossing te komen.
Alex heeft een fijne schrijfstijl. Hij zorgt er voor dat we een goed beeld krijgen van de situatie en alles intens beleven. Verspreid in het boek staan prachtige illustraties. Suikerzoet, magisch en sfeervol. Ze trekken de aandacht en we smullen ervan.
Samen met Clara en Fritz vragen we ons op het eind af… was het echt, een droom of magie? Tussen de stapel snoepjes vindt Clara een piepklein doosje. Er ligt een sleuteltje met een briefje in. De kinderen volgen het kaaskruimelspoor en komen uit bij een piepklein deurtje. Rondom het deurtje bruist de lucht en belooft het meer magie. Het prikkelt onze nieuwsgierigheid. Komt er een vervolg … met STREKEN?

Meer recensies van Jufelsie

Aan het lot kun je niet ontsnappen ... of wel?

Intermezzo is een prachtige roman over broers en geliefden, van dé literaire stem uit Ierland.

Door de late middeleeuwen letterlijk aan te raken blaast Van Loo ons verre verleden meer dan ooit nieuw leven in.

Een ode aan de Hollandse keuken en de smaak van thuis.

Meer dan 200 recepten voor de kerstdagen.

Superdikke editie met 3D-beeld, geuren en vele andere extra's!

Het leukste cadeau voor iedereen: lol verzekerd!

Toine Heijmans neemt zijn lezers mee naar de uiterwaarden, de laatste Nederlandse wildernis.

Een roman over iemand die floreert als onderzoeker, maar zich het comfortabelst voelt als ze zelf in de schaduw blijft

In Lijtje deelt Harmen van Straaten ontroerende, grappige en herkenbare verhalen over zijn dementerende moeder.

De schitterende beelden en poëtische teksten vertellen het verhaal van een bijzondere vriendschap, tussen het meisje en de drie dieren.

Een magisch coming-of-age-verhaal over een jongen die zijn eerste weekend zonder zijn ouders doorbrengt. . . en een leeuw die op hem komt passen.

Een thriller over verloren zielen, familiebanden en dodelijke loyaliteit.

Deze nieuwe fase kan er een zijn van vreugde, vervulling en verdieping.

De Gouden Griffel-winnaar in een luxe uitgave!

De auteur van Het meisje in de trein is terug! Ligt de waarheid op het eiland begraven?

Kenia, 1926. De jonge Ivy staat voor grote uitdagingen. Ondertussen is Ranjana, een jonge Indiase vrouw, op de vlucht.

Een nieuwe, inclusieve geschiedenis van het vroegst bewoonde continent van de wereld.

Een prachtig overzicht van de liefdespoëzie, van de vroege middeleeuwen tot nu

Hoe kunnen we ons een weg banen door dit alles?

Drie jaar geleden overleed haar beste vriendin, en sindsdien staat Erins leven stil.

Kenia, 1910. Als de jonge Ivory meereist met haar vader op safari, wordt ze onmiddellijk verliefd op het land en de natuur