Positief blijven en een warme vriendschap
Ooit een hond gezien in een tutu en met beenwarmers aan? In De suikerfee ontmoet je Roef. Hij is anders dan andere honden. Roef is een ballerina! Binnenkort is er weer een balletvoorstelling. Roef droomt ervan om de suikerfee te zijn. Wanneer juf Ellie de namen voorleest, blijkt dat hij een van de snoepjes is. Samen gaan ze de snoepjesdans doen. Roef is teleurgesteld. Gaat het hem toch lukken om op het podium te schitteren?
De suikerfee is een hartverwarmend verhaal geschreven door Anna Kemp. Iedereen vindt het grappig om een hond in een andere rol te zien. In dit boek is een hond ballerina. Hij kijkt verwachtingsvol uit naar een rol in de voorstelling De notenkraker. In dit verhaal wordt dit gevoel heel duidelijk. Kinderen herkennen dit en wanneer hij de gewenste rol niet krijgt voelen we allemaal zijn teleurstelling. Prachtig ook hoe het thema vriendschap hier naar voren komt. Het duurt even voordat Roef weer kan dansen maar dan oefent hij ook fanatiek. Hij laat zijn baasje niet in de steek. Uiteindelijk bereikt het verhaal zijn hoogtepunt. Roef mag invallen, de suikerfee is ziek! Desondanks kiest hij voor de snoepjesdans. Dit toont kracht, doorzettingsvermogen en innige vriendschap.
De illustraties van Sara Ogilvie zijn een lust voor het oog. Ze zijn kleurrijk, zoet en sfeervol. Op de omslag hebben kleine voorwerpen gouden lijntjes gekregen. De tekeningen verschillen in formaat en stukjes tekst worden onder, boven, links en rechts toegevoegd. De gezichtsuitdrukkingen van alle personen en Roef zijn geweldig. De kinderen weten de gevoelens te benoemen en tijdens een kringgesprek worden ervaringen uitgewisseld.
De notenkraker is een bekend verhaal en heel toepasselijk om in de kerstmaand voor te lezen en te bekijken. Op deze manier ontdekken kinderen wat elke rol inhoudt. Roef en zijn bazin zie je stralend op de omslag. Zij nodigen je uit om De suikerfee te lezen!