Met dit boek begint jouw wereldreis op de bank!

Jufelsie 06 maart 2025
Wanneer ik de titel ‘De WERELD in kleur’ lees, denk ik onder andere aan de paarse lavendelvelden in Frankrijk, de rode tomaten uit Italië en de kleurige poncho’s uit Peru. De wereld zit vol kleuren… In dit boek maak je een reis rond de wereld. Je neemt een kijkje in meer dan zestig landen of grote steden door middel van prachtige illustraties. Een boek voor jong en oud. Voor uren plezier!
Zodra je het boek openslaat, ontdek je een prachtige wereldkaart. Het is de inhoudsopgave. Kleine cirkels met een nummer verwijzen naar de pagina waar je informatie vindt over dat land. Zo verwijst 4 naar pagina vier: Groot-Brittannië en 30 naar pagina dertig: New York.
Op iedere pagina staat de naam van het land/stad in mooie zwarte letters. Daarbij staat een afdruk. Je ontdekt hoe groot het land is of het langgerekt of grillerige vormen heeft. Verder is heel de pagina gevuld met vrolijke tekeningen, die passen bij dat land. Ze zijn kleurrijk, gedetailleerd en trekken direct de aandacht. Je ontdekt mensen in klederdracht, wat het favoriete eten is, welke dieren en bloemen er leven, wat de belangrijkste toeristische attractie is en nog veel meer. Je kijkt je ogen uit… er is zoveel te zien en te verwerken. Grappig is dat bij iedere plek wel één kleur eruit springt. We ontdekken nieuwe plekken en zien afbeeldingen die bepaalde herinneringen oproepen. We ‘voelen’ de sfeer van iedere plaats.
Bij elke kleine tekening staat een kort woord gedrukt. Vaak is dat de naam van het dier, eten of muziekinstrument. De woordenschat wordt op een prettige manier vergroot.
De Wereld in kleur inspireert. Het is leuk om een opdracht aan een kind of volwassenen te geven. Bijvoorbeeld: Ik ben op een plek waar ze goulash eten en op een cimbaal spelen. Ra, ra waar ben ik? (Hongarije) Noem tien muziekinstrumenten op of neem een pagina voor je en geef een omschrijving. Mogelijkheden genoeg.
Bladerend door de WERELD in kleur krijg je zin om op reis te gaan…
Het is een grote, waanzinnige ‘reisgids’. Je avontuur begint thuis op de bank!

Meer recensies van Jufelsie

Als Jolenes helikopter crasht in Irak, moet ze terugkeren naar het huwelijk en gezin dat ze onder hoogspanning achterliet. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.