Sprakeloos... van begin tot het eind.
Sprakeloos… wat een prachtig verhaal heeft Pieter Koolwijk weer geschreven.
In ‘Een rugzak vol’ ontmoeten we Obi. Zijn ouders zijn gescheiden. Deze keer gaat hij naar zijn moeder. Zij kan hem niet ophalen en zijn vader kan hem niet wegbrengen dus moet Obi met de trein. Zijn spullen krijgt hij mee in een oude rugzak, die zijn vader die ochtend bij de Kringloop heeft gekocht. Voor een ticket krijgt hij een bankpas met net genoeg geld erop en voor nood krijgt hij een oude telefoon mee.
Obi vindt het spannend om alleen te reizen. Net onderweg naar het station hoort hij stemmetje uit zijn rugzak. Hij is niet alleen… een zaadje reist met hem mee. Even later ziet hij bij de Kringloopwinkel een mooi zakmes voor 5 € liggen. Hij koopt dit maar bij de ticketautomaat blijkt dat er meer geld van zijn bankpas is afgeschreven. Obi besluit naar het volgende station te lopen. Een avontuur begint…
Een rugzak vol is een verhaal wat vanaf het begin boeit. De fijne schrijfstijl van Pieter zorgt daarvoor. Hij schijft met gevoel weet spanning en een vleugje humor op een fijne manier te combineren. Iedereen draagt een rugzak mee. In de rugzak van Obi zitten o.a. zaadje, wolkje, toeter en vlam. Naarmate we verder in het verhaal komen, herkennen we veel en leven intens met Obi mee.
De ontmoeting met Babs is vriendelijk, met Saar verloopt het contact wat stroever. Moeder en dochter zijn samen op pad om te werken aan de relatie. Dat Obi erbij komt zorgt af en toe voor een pittige woordenwisseling. Emoties wisselen elkaar af. Tot slot zorgen de twee oude mensen op de brommertjes voor veel spanning en commotie.
Linda Faas heeft al eerder boeken van Pieter Koolwijk geïllustreerd en ook deze keer heeft ze prachtige tekeningen mogen maken. Ze staan verspreid in de tekst en ze zijn werkelijk zo mooi, heel kleurrijk en sfeervol. Je kunt de ogen er niet van af houden.
Een rugzak vol is een aanrader. Zoek een fijne leesplek op en ga met Obi mee om reis. Het wordt een avontuur dat je niet wilt onderbreken!