Een vrolijk avontuur met de beste vrienden: Frank en Bert
Het zijn onze dikke vrienden: Frank en Bert. Een duo met streken, humor en ze zijn een tikkeltje eigenwijs. Eerder hebben we genoten van een geweldig avontuur op de fiets en hebben we samen het raadsel opgelost van de verdwenen koekjes. Een vierde boek is uit: Frank en Bert trappen een balletje.
Deze keer gaan we mee voetballen. Een sport waar ook de twee vrienden dol op zijn. Frank leert Bert graag trucjes. Vandaag heeft Bert een gloednieuwe bal en wil dan ook het mooiste doelpunt gaan scoren. Ze zijn samen bezig totdat Frank Barbara, de beste voetballer van de wereld ziet aanlopen. Frank vergeet Bert en gaat met haar een balletje trappen. Hij neemt de bal mee. Na een poos schopt Barbara zo hard, dat de bal in de boom komt. Nu heeft Frank een probleem. Kan hij Bert zijn bal teruggeven?
Frank en Bert trappen een balletje is een vrolijk verhaal met een mooie boodschap. Chris Naylor – Ballesteros laat wederom met dit avontuur zien, hoe waardevol vriendschap is. Je hebt vrienden nodig om plezier te hebben maar in onverwachte situaties kunnen ze je helpen en tot steun zijn. De tekst is geschreven vanuit het perspectief van Frank. Vanaf het begin zitten we in het verhaal. Frank is slim, stoer en denkt bij alles dat dat het beste is. Helaas, komt hij deze keer wel in een heel benarde situatie terecht.
Korte zinnen en uitroepen zorgen voor een grappige twist. De roze bal is lekker opvallend en springt eruit. Elke illustratie heeft een toegevoegde waarde en vertelt ons meer. We weten direct wat er met de bal gebeurt, zodra deze op de rug van de egel belandt. Wanneer Frank de boom inklimt, zitten we op het puntje van onze stoel. Zijn takken zijn wel erg dun, die gaan het gewicht van Frank niet dragen! Tekeningen die onmisbaar zijn en Frank en Bert in al hun emoties en avonturen laten zien tot het eind.
Frank en Bert trappen een balletje is een verhaal wat prettig voorleest en de illustraties prachtig zijn. We draaien zelfs op een gegeven moment het boek een kwartslag om Frank te zien vallen! Op de laatste pagina lachen de beste vrienden ons toe! Het was de beste dag ooit!