Een druktemaker met een hartje van goud!
‘GOEDEMORGEN ALLEMAAL’ roept kleine eekhoorn, zodra hij wakker is. Hij bruist van energie en springt zijn hol uit. Enthousiast begroet hij alle dieren uit het bos en eet ondertussen zijn buikje vol. Wanneer hij bij het hol van uil arriveert, lijkt niemand thuis te zijn. Eekhoorn weet dat hij er is, maar uil wil slapen en stuurt eekhoorn weg! Teleurgesteld vlucht de kleine eekhoorn zijn hol weer in en valt niemand meer lastig. De volgende ochtend blijft het stil in het bos. Waar is de kleine eekhoorn? De dieren beseffen dat er iets belangrijks ontbreekt…
Wat een hartverwarmend verhaal is Hallo kleintje! Een verhaal geschreven door Anne Hunter. Zodra je het boek openslaat, word je begroet en maak je kennis met kleine eekhoorn. Hij heeft een lieve uitstraling en vervolgens volgen we hem het bos in. We voelen direct zijn energie en zien hoe de bosdieren op hem reageren. Hier komt de kracht van de illustraties mooi naar voren. De gezichtsuitdrukkingen van de dieren zijn zo fijn getekend, dat we meteen de emoties herkennen.
Zodra eekhoorn bij uil is, voelen de kinderen iets van herkenning. Zij lopen in de ochtend vaak de slaapkamer van hun ouders binnen. Alleen willen zij niet te vroeg uit bed komen! Een vleugje humor is hier op zijn plaats.
Gelukkig ontdekken we snel dat de dieren de kleine eekhoorn missen.
Het verhaal is duidelijk, in enkele zinnen onderaan de pagina gedrukt. Daarnaast zijn er praatballonnen toegevoegd. Hierin lezen we korte uitroepen en reacties. Wanneer je het verhaal meerdere keren voorleest, willen de kinderen zelf meedoen. Je kan ze een rol geven, bijvoorbeeld van konijn, vlinder of uil. Het spelen van kleine eekhoorn vinden ze helemaal geweldig.
Bij het verhaal staan prachtige tekeningen. Tegen een zachte blauwe achtergrond zijn de dieren met balpen en kleurpotlood getekend. Alleen kleine eekhoorn heeft zijn natuurlijke kleur gekregen en valt daardoor goed op.
Hallo kleintje! is een mooi cadeauboek voor kleine druktemakers, die een plek in ons hart hebben!
Gelukkig ontdekken we snel dat de dieren de kleine eekhoorn missen.