Hartverwarmend en sfeervol
Inmiddels hoort de kerstman bij het vieren van het Kerstfeest. In menig gezin verrast hij iedereen met een cadeau onder de boom. Het heeft een tijd geduurd voordat de Kerstman zelf dit feest ging vieren. Wanneer hij op de Noordpool thuis kwam, ging hij slapen om de volgende dag weer aan het werk te gaan. Zijn trouwe elfen hebben gezorgd dat hij nu van het Kerstfeest ook geniet. Hoe ze dat voor elkaar hebben gekregen, ontdek je in het prentenboek Kerstfeest voor de Kerstman. Een prachtig, warm verhaal van Mac Barnett en met illustraties van Sydney Smith.
In een mooi winters dorp ontmoet je de Kerstman. Hij is net terug en kruipt meteen zijn bed in. Het is Kerstmis! Drie elfen nemen de lezers mee in de voorbereidingen om iets speciaals voor hem te doen. Alle aspecten rondom het kerstfeest komen aan bod en dat zorgt voor een grote betrokkenheid. Kinderen worden uitgedaagd om mee te denken en zien tegelijkertijd dat de elfen niets vergeten. Het verhaal is luchtig geschreven, heeft humor en roept vooral warme gevoelens op. Wanneer we de grote boom voor het huis zien liggen, vragen we ons af hoe hij binnenkomt. Op de een of andere manier is het gelukt… hoe? De kinderen komen met geweldige antwoorden. Ook de prent met de kerstsokken lokt reacties uit. Naast de kerstsok van de kerstman hangen vier andere sokken. Van wie is die vierde?
Wanneer de boom is versierd, de kerstsokken hangen, de lichtjes buiten branden en de koekjes zijn gebakken gaan de kerstman en de elfen bij het haardvuur zitten. Er wordt een mooi verhaal voorgelezen. Een hartverwarmend eind van een kerstverhaal dat in onze herinnering blijft.
De illustraties van Sydney Smith zijn prachtig. Op de eerste prent worden de kinderen verrast. Ziet het dorp van de Kerstman er zo uit? Ze ontdekken rendieren, een arrenslee en zien elfen met een puntmuts. Elke illustratie is kleurrijk en sfeervol. Buiten is het koud, ligt er sneeuw op de daken. Binnen brandt het haardvuur en zorgen de elfen dat de Kerstman aan niets ontbreekt.
Kerstfeest voor de Kerstman is een vrolijk prentenboek voor de feestdagen. De kerstmannen Sydney Smith en Mac Barnett wensen je fijne dagen toe.