3, 2, 1 klaar voor lancering
3,2,1, klaar voor lancering!
Ga je met de vriendjes van Beestenboel op stap? Elk avontuur wordt met hen een feest. In het nieuwste prentenboek van Federico van Lunter ga je met Olivia, Arthur, Emma en Louis de ruimte in.
In de ruimte! is een informatief prentenboek voor jonge kinderen vanaf 3 jaar. De vriendjes van Beestenboel nodigen iedereen uit. In verschillende hoofdstukken ontdekken we alles over de ruimte. Kijk naar het pak van een astronaut. Neem een kijkje in het ruimtecentrum en de werkplaats. Verplaats met de crawler een raket en zorg voor zijn lancering. Ontdek vervolgens ons zonnestelsel met de aarde en de verschillende planeten.
Zodra de kinderen het boek zien, is hun nieuwsgierigheid geprikkeld. De ruimte heeft iets fascinerends. Ze zien zon, maan en de sterren aan de hemel staan. Maar er is vast meer te ontdekken…
De vriendjes van Beestenboel is een creatie van Federico van Lunter. Op een toegankelijke manier weet hij heel veel informatie over te brengen. Olivia, Arthur, Emma en Louis zien er vrolijk uit en de kinderen verplaatsen zich graag en makkelijk in hun rol. Stap voor stap wordt er nieuwe kennis overgebracht. Boven elk hoofdstuk staat een titel. De tekst is voor de kinderen goed te volgen.
Moeilijke woorden worden in een apart katern of met en illustratie uitgelegd. Zo zien we bij het ruimtepak de woorden er bij staan en met pijltjes wordt de plaatst aangegeven.
De informatieve tekst wordt afgewisseld met leuke opdrachten passend in dat hoofdstuk. In het ruimtestation mag je een raket door een doolhof naar de maan brengen. Tijdens de lancering tel je terug van 10 naar 1 en benoem je de kleuren. Op Neptunus snoep je van één van de ijsjes. De opdrachten zijn zeer gevarieerd. Door heel het boek vliegt Dikkie de duif. Hij heeft zich op elke bladzijde verstopt. Een leuke uitdaging voor de kinderen om hem in elke illustratie te zoeken. Naast de tekst heeft Federico hier ook voor gezorgd. Prachtige kleurrijke prenten met af en toe een grappige twist. We vinden Arthur best stoer op de snuit van de haai in de oceaan en lachen om het bord spaghetti wat door het ruimtestation vliegt.
Op het eind, wanneer de kinderen veel geleerd hebben over de ruimte worden ze uitgedaagd. Ergens heel ver weg in de diepe, donkere ruimte zou zomaar een geheime planeet kunnen zijn waar nog niemand van weet. De kinderen gaan deze planeet ontdekken. Ze bedenken een naam en verzinnen wezens, die er op zouden wonen. Kleine astronauten gaan aan het werk. Met fantasie en creativiteit zullen ze een heel eind komen!
In de ruimte! is een boek wat past bij de thema’s wetenschap, ruimte en planeten. Een boek waar de kinderen veel plezier aan beleven.