Spelenderwijs nieuwe woorden 'leren'.
Muk is een lieve kleine pup. Hij is reuze nieuwsgierig en gaat er graag op uit. Begin met Muk aan een nieuwe dag en ga met hem op avontuur in Muk woordjesboek. Ontdek wat er allemaal rondom de boerderij te zien is, neem een kijkje onder water of bewonder een grote rode brandweerauto. Reis met een raket de ruimte in of wandel door de dierentuin.
Muk woordjesboek is een stevig kartonboek in klein formaat. Dit boek kan tegen een stootje en is geschikt voor de kleine peuterhanden.
Op de eerste bladzijde begroet Muk de lezers met een Goedemorgen! Door de kleine afbeeldingen die erbij staan, weten we dat hij in de badkamer staat. Vervolgens herkennen ze veel afbeeldingen die te maken hebben met ontbijt. We moeten lachen om de kluif die er tussen staat. ‘Die is voor Muk’ roept iedereen. Vervolgens breiden de kinderen hun woordenschat uit door te kijken naar kleurrijke afbeeldingen waarop veel benoemd wordt. Ze wijzen eerst aan wat ze al kennen maar weten ze iets niet dan kijkt de peuter je aan met vragende ogen ‘hoe heet dat?’ De prenten zijn getekend door Laury Tinnemans en Job van Gelder. In elke afbeelding vinden we Muk en ook zijn vriend vlieg ontbreekt niet. Daarnaast hebben Laury en Job voor grappige details gezorgd. Zo vormen vijf schapen een pyramide en rollen de varkens in de modder. In het water zwemmen een clownsvis en een hele grote haai. En kijk eens wie er in de dierentuin een ijsje krijgt?
Muk woordjesboek nodigt uit om met je peuter in gesprek te gaan. Tevens kan er veel geteld worden, worden plaats bepalende begrippen genoemd en vragen we aan de kinderen welke kleuren de ballonnen hebben. Dit alles stimuleert de taalontwikkeling.
Voor meer avonturen van Muk kijk je op zijn website: www.hondjemuk.nl. Je vindt er o.a. een leuke kleurplaat en een vrolijk lied.