Brombeer doet raar. Wat is er aan de hand?

Jufelsie 25 april 2025
Mopperberen is een serie AVI leesboeken, geschikt voor beginnende lezers. Zij bevatten humor en veel illustraties. In deze serie verschenen eerder de boeken: Brombeer, Veel te lief, Terug naar school en Leve de vakantie. Alle verhalen zijn geschreven door Myriam Ouyessad. Nu is Papa is een marsbeer uit.
In dit verhaal doet Brombeer erg raar. Hij moppert niet meer en op zijn gezicht zit heel de dag een rare glimlach. Ook oefent hij zijn buikspieren en wast hij zich meer dan één keer per maand. Wat is er met hem aan de hand? Zou hij ontvoerd zijn door een marsman? Heeft deze marsman een valse papa teruggestuurd? Brombeers zoon wil het weten en wordt geheim agent! Volg hem en ontdek wat er met Brombeer aan de hand is.
Papa is een marsbeer is een vrolijk verhaal. Wanneer je Brombeer kent, weet je dat hij veel moppert. Deze keer niet. Natuurlijk wil je, net als zijn zoon weten wat er aan de hand is. De nieuwsgierigheid is geprikkeld…
Het verhaal heeft een mooie opbouw en gaat langzaam naar een hoogtepunt toe. De lezer wordt aan het denken gezet en oppert verschillende suggesties. De ware reden ontdekken we op het eind.
De tekst is op AVI M4 niveau geschreven. Naast stukken tekst vinden we ook spreekballonnen. Dit ziet er aantrekkelijk uit en zorgt ervoor dat de aandacht bij het verhaal blijft. In de spreekballonnen lezen we grappige opmerkingen en leuke toevoegingen.
Bij het verhaal staan prachtige tekeningen van Éric Gasté. Brombeer is groot en in zijn groene shirt valt hij lekker op. Zijn zoon is schattig en deze keer lekker ‘ondeugend’. Als geheimagent ziet hij er stoer uit en daagt de lezer uit om hem te volgen. Elke prent is kleurig, sfeervol en trekt de aandacht.
Papa is een marsbeer is een boek dat het leesplezier bij beginnende lezers vergroot. Een dikke aanrader om in je leeshoek te leggen!

Meer recensies van Jufelsie