Elkaar helpen en samen feest vieren
Elk jaar geeft Queen Nikkolah een feest voor alle kinderen. Ze is al druk bezig met de voorbereidingen. De slingers hangen al en de taart is gebakken. Maar oei… ze is vergeten uitnodigingen te versturen! Vlug trekt ze haar laarzen aan, vlecht haar haren en gaat de stad in. Vanaf dat moment ontmoet ze steeds meer kinderen, die met haar mee gaan om iedereen uit te nodigen.
Queen Nikkolah viert feest! is een vrolijk verhaal geschreven door Zarissa Windzak. Vanaf het begin zijn de kinderen direct betrokken. Wanneer ze horen dat er geen uitnodigingen verstuurd zijn, bedenken we oplossingen. Vervolgens volgen ze Queen Nikkolah op haar tocht door de stad. Geweldig om te zien dat alle kinderen met haar mee mogen. Er zit een mooie opbouw in het verhaal. De spanning stijgt. Zodra de bakfiets te klein is, bedenkt Nikkolah zelf weer een volgend vervoermiddel. Op het eind is het groot feest met een multicultureel tintje. Kinderen uit verschillende culturen komen binnen en hebben lekkere dingen meegebracht. Zo is er appeltaart, briwat, ladoo, baklava en pepernootkoekjes. De namen van de kinderen zijn origineel en soms moeilijk uit te spreken. Met dit verhaal wordt een mooie boodschap verspreid. Hoe fijn is het om elkaar te helpen en samen feest te vieren.
Julie van Hove heeft geweldige kleurrijke illustraties getekend. De warme kleur rood spat er van af en zorgt voor een fijn, warm gevoel. Elk kind die je in het boek tegenkomt is uniek. Een kind met blonde krullen, kroes haar of met een hoofddoek. Kinderen met een getinte huid of brildragend. Iedereen is welkom op het feest van Queen Nikkolah.
Achterin het boek vind je een kleine notitie. Queen Nikkolahs feest voor alle kinderen vond zijn oorsprong in 2017. Het is begonnen als een artistiek project van kunstenares Laura Nsengiyumva.
Met het prentenboek Queen Nikkolah viert feest! wordt benadrukt dat het fijn is om samen feest te vieren. Iedereen is welkom, er wordt geen onderscheid gemaakt.