Avonturen uit de vuilnisbak!
Inmiddels hebben Stinkhond en zijn vriend Plattekat een plekje gevonden in de boekhandels en op scholen. Ze beleven samen verschillende avonturen. De serie telt al elf boeken. Nu is boek twaalf uit: Stinkhond – Stinkend rijk.
Op het moment dat de bodem van zijn vuilnisbak in zicht is, belandt er een koffer op het hoofd van Stinkhond. Drie mannen, Ben Boef, Ben Schurk en Ben Dief geven Stinkhond de taak om deze koffer te bewaken. Plattekat vertrouwt het niet en spoort Stinkhond aan de koffer te openen. Er ligt een flinke stapel bankbiljetten in. ‘Dat is vast en zeker mijn beloning’ denkt Stinkhond. Vanaf dat moment laat hij het geld rollen. Samen met Plattekat eet hij in een luxe restaurant, overnacht hij in een hotel en laat hij zich goed verzorgen bij een nette trimster. Zijn hoofd slaat op hol en Plattekat ziet zijn vriend veranderen. Kan hij op tijd het tij keren?
Stinkhond – Stinkend rijk is opnieuw een vrolijk avontuur. De kinderen genieten van Stinkhond, die niet al te slim is. Geregeld vangt hij iets op en denkt daar dan iets anders bij. Zo worden in het verhaal mensen ook wel lui genoemd. Stinkhond denkt dat ze niet werken. Voor de lezer is het geweldig om te ontdekken dat er met taal wordt gespeeld. De namen van de drie mannen zijn ook synoniemen: dief, schurk en boef. De kinderen komen in aanraking met verschillende uitdrukkingen, zoals ‘een gespreid bedje’ en ‘geld opent alle deuren’.
In dit avontuur spelen de opgeschoren poedel en de basset ook weer een rol. Daarnaast zien we Zonderpoeha terug. Op haar was Stinkhond eerder verliefd.
Het verhaal is verdeeld in korte hoofdstukken. Er staat een titel boven. De pagina’s staan niet geheel met tekst vol. De afwisseling met de kleurrijke illustraties is fijn. Ze zorgen er voor dat kinderen geboeid blijven.
Grappig zijn de leuke details. Zo heeft Zonderpoeha kleding aan, die ons vertelt dat ze terug is van een tournee uit Amerika en ontdekken we dat het hotel alleen toegankelijk is voor klanten, maximaal 1,30 m.
Op het eind geeft Plattekat aan Stinkhond en de lezers de mooie boodschap: ‘echte rijkdom zit van binnen!. Gelukkig heeft hij zijn vriend terug.
Stinkhond en Plattekat leven in een vuilnisbak,
Hun fantastische avonturen, lees je met gemak.
Stinkhond en Plattekat leven in een vuilnisbak,
Hun fantastische avonturen, lees je met gemak.