Breng Vieze Blob mee naar bed...

Jufelsie 07 april 2025
Blob gaat naar bed. Het is tijd om te gaan slapen. Ook voor Grimmers en de Grommers zit de dag erop. Zij poetsen hun tanden en trekken hun pyjama aan. Nog een verhaal en dan gaan … slapen.
Breng je vieze Blob mee naar bed? Je volgt zijn avondritueel in het prachtige prentenboek Welterusten, vieze Blob van Huw Aaron. Een verhaal dat voor ons op rijm is vertaald door Erik van Os en Elle van Lieshout.
Zodra de kinderen de omslag zien, beginnen ze te gniffelen. Ze vinden Blob een vies, slijmerig balletje. Graag duiken ze in zijn avontuur. De nieuwsgierigheid is geprikkeld. Erik en Elle geven ons een grappig verhaal. Op rijm nog wel en met leuke grapjes. Niet alleen Blob gaat naar bed. Terwijl we stap voor stap zijn avondritueel volgen, krijgen we o.a. een kijkje in de toren van Heer Duisterman, zien we Plum lekker op zijn duim zuigen en bij Blik gaat de stekker eruit. Door de vlot geschreven zinnen, leest dit verhaal prettig voor. De kinderen zijn vanaf het begin betrokken. Ze willen steeds naar de illustraties kijken. Hoe zien ze andere Grimmers en Grommers eruit? De prenten zijn kleurrijk en aantrekkelijk. Medus met haar slangenhaar, Giganto in een roze pyame en waar is het kop van Drakenkop? Het griezelt en het spookt maar niemand is bang voor deze ‘vrienden’. Zelfs van Donkere Wolk wordt niet gevreesd. Samen met Blob en zijn moeder zetten we hem buiten.
Geleidelijk aan is daar dan het moment. ‘Slaap maar gauw. Wat hou ik toch vies veel van jou! Het verhaal is meeslepend en hartverwarmend. Wanneer we niet uitkijken, slaapt zo de hele groep en gaan ze samen met Blob naar dromenland!

Meer recensies van Jufelsie