Een verrassend avontuur vol spanning en met humor.
Deel negen alweer van deze populaire AVI - serie over het ruimtemannetje Blitz. Deze keer wordt Blitz, door zijn vriend Priet, aangespoord om te gaan sporten. Priet vindt dat Blitz niet zo veel moet eten, hij krijgt een bolle buik. Na zijn dutje begint Blitz te rennen. De rondjes zijn niet zo groot en lopen vindt hij saai. Wanneer hun vriend Vodder voorbij komt met een kar vol spullen, ontdekt Priet flippers. Met flippers kun je zwemmen en dat staat Blitz wel aan. Op bol Nul is geen zwembad dus gaan de vrienden op zoek naar een zwemplek. Ze stappen in de schotel en vliegen naar de bol van Oel en Waps. Ze hebben immers gehoord dat zij een zwembad hebben. Na de landing raken ze snel bevriend met Oel en Waps en beleven Blitz en Priet daar een geweldig avontuur.
Rian Visser heeft wederom een waanzinnig verhaal geschreven. Een verhaal voor beginnende lezers op leesniveau AVI E4. Ken je Blitz nog niet, geen probleem. Nadat je de eerste bladzijden hebt gelezen, heb je al een goede indruk van dit ruimtemannetje en ben je nieuwsgierig naar zijn ruimte - avontuur. Dit avontuur is in verschillende hoofdstukken verdeeld. Ze zijn genummerd en hebben een titel.
De tekst is in een fijn lettertype gedrukt, zodat het voor iedereen, ook voor kinderen die dyslectisch zijn, makkelijk te lezen is. De bladspiegel is duidelijk en door de vele illustraties leest het verhaal lekker vlot. Het is spannend, heeft humor en daagt de lezer uit om mee te denken over oplossingen. Zo is er een gat in de watertoren dat gedicht moet worden en is de grond op de bol met zand erg droog. Natuurlijk is iedereen benieuwd naar het slimme plan van Priet. Hij voert het in kleine stappen uit.
Lars Deltrap heeft prachtige illustraties getekend. We houden van Blitz met zijn mooie ogen en zijn ‘lange’ neus. PLong! De prenten vullen het verhaal aan en laten ons goed zien hoe Blitz tegenover elke situatie staat.
Blitz! is een grote vriend van heel veel kinderen. Elk avontuur wat Blitz mee maakt is een verrassing voor ze. Vol verwachting kijken we uit naar deel 10!