Even inkomen daarna meeslepend

jufopavontuur 30 oktober 2024
Wat leuk om een keer een blogtour af te mogen trappen. Ik mocht dit boek lezen en was erg benieuwd. Ik had nog niks van @hannekesimonsauteur gelezen. Maar hou van geschiedenis.

Parijs, december 1902. De oude apotheker Devereaux blikt terug op een extravagant leven vol ontmoetingen met dansers, toneelspelers en de vrouw die hij tot zijn dood zou liefhebben; de Venus. Een kluwen met elkaar verstrengelde levens waar hij per ongeluk in terechtkwam.

Een van deze ontmoetingen, de Russische Anna, vertelt in 1898 haar eigen verhaal. Als het kampement van haar rondreizend toneelgezelschap door een brand wordt verwoest, lijkt haar man spoorloos verdwenen. Met de laatste overlevenden van het gezelschap vertrekt ze naar Parijs om hem te zoeken. Daar waar dertien jaar geleden hun verhaal begon.

Dit was de flaptekst en ik was meteen geïnteresseerd. Ik moet zeggen dat ik wel even moest wennen aan de verhalen van Devereaux. Ik vond ze in het begin wat warrig overkomen en zag nog niet helemaal de verbanden en links. Maar ik wist dat dat waarschijnlijk zou gaan komen dus ben gewoon door gaan lezen. Later kwam dat helemaal goed en zag je alle verbanden en links. Ik vond het einde te kort. Het had van mij nog wel wat langer uitgewerkt gemogen. Alles werd gelukkig wel aan elkaar verbonden. Heel knap gedaan. Je begon als lezer de verbindingen te leggen, maar toch kwam er dan nog weer een nieuwe twist of wending. Fijn om het boek vanuit 2 pov te lezen. Dat gaf een prettige afwisseling. Heel anders dan andere historische boeken, maar erg interessant en goed geschreven. Ik ben blij dat ik dit boek mocht lezen. Ik zou hem zeker aanraden om te lezen, je moet wel even doorzetten zodat je de verbanden nog beter snapt. Dan wordt het echt een fijn en goed boek. Voorin zit wel een overzicht met data van het verhaal, maar ik blader op een ebook niet snel terug. In een fysiek boek zal dat ook helpen voor wat overzicht.

Meer recensies van jufopavontuur