Een pop-up-boek over het ordenen van je emoties.
Er werd van de week een groot pakket bezorgd en toen ik het openmaakte kwam er een mooie doos tevoorschijn. De doos heeft een venster waardoor je meteen een knuffel van het kleurenmonster ziet staan met op de achtergrond het boek. En dan is de verrassing nog niet klaar. Zodra je het boek opent springen de emoties je tegemoet.
In dit verhaal is het kleurenmonster in de war. Hij voelt zich gek, verward en onzeker. Gelukkig weet een meisje wel wat ze moeten doen. Ze adviseert het kleurenmonster om alle emoties te ordenen. En zo worden alle emoties toegelicht en in het goede potje gestopt. Iedere bladzijde heeft een andere kleur en verschillende pop-ups.
Mijn mening:
Het is een uitnodigend boek dat ervoor zorgt dat kinderen de emoties leren herkennen. Dit is op een leuke manier gedaan door er een pop-up-boek van te maken. Dit boek maakt het makkelijker om met een kind in gesprek te gaan. Hoe voel jij je? Herken je de emotie? Soms weet een kind echt niet hoe het zich voelt. Orde in de chaos scheppen kan dan effectief zijn. Wat ik wel jammer vind dat de emoties in potjes worden gestopt. Het lijkt dan alsof de gevoelens er niet mogen zijn en de emoties los van elkaar staan. De potjes hebben schuifjes waarmee je een gevoel kunt openen. Je ziet dan de afbeelding die gebruikt is bij een bepaalde emotie.
Veel kinderen zullen de knuffel omarmen. Het is niet erg om verward te zijn, zolang je het maar uit. Die boodschap wordt op de laatste bladzijde wel duidelijk. Want wat heeft het kleurenmonster eigenlijk nodig? Alleen maar liefde!
Mijn mening: