Een boek dat ervoor zorgt dat je alles in je lichaam beter begrijpt.
In dit boek maak je een grote reis door het lichaam. Zodra je het boek opent krijg je in de inhoudsopgave te zien wat je allemaal gaat leren. In de inleiding lees je informatie over de botten, spieren en organen. Er zijn allerlei flapjes die de verschillende onderdelen laten zien. Bij al deze illustraties worden met pijltjes aangegeven hoe de onderdelen heten en waar ze zitten. Na de inleiding wordt er per onderdeel meer ingezoemd op details.
Achterin het boek vind je nog meer weetjes over je lichaam, vind je een knutselwerkje, een quiz en een lijst met moelijke woorden inclusief uitleg.
Schrijfstijl
De teksten zijn kort en bondig. Alles wordt goed uitgelegd en bij elk stukje tekst vind je een illustratie waardoor het allemaal begrijpelijk wordt.
Kaft en vormgeving
De omslag van het boek sprak mij niet heel erg aan. Er staat een jongen op de voorkant waarvan je de binnenkant ziet terwijl de titel betrekking heeft op het oog. Dit is verwarrend. In een cirkel staat wel dat er doorzichtige pagina's aanwezig zijn om binnen in je lijf te kijken. Dit zorgde wel voor nieuwsgierigheid.
De illustraties zijn heel duidelijk getekend en hebben een fijne kleur om naar te kijken. Je vindt op iedere bladzijde genoeg illustraties. Genoeg om de tekst goed te kunnen begrijpen.
20250217_145723jpg
Aanbeveling
De flapjes in het boek met de doorzichtige bladzijden maken het boek interessant. Er wordt niets achterwege gelaten. Ook niet de wat ingewikkelde onderwerpen worden niet geschuwd. Zo wordt het zenuwstelsel op een ludieke maniet uitgelegd met behulp van een vrachtauto. "Zenuwen zijn een soort wegen waarlangs prikkels vervoerd worden. De hele dag door gaat er informatie heen en weer tussen je hersenen en de rest van je lijf." Het verhaal van de voortplanting wordt ook gewoon verteld zoals het is. Je ziet dan ook een plaatje van een man en een vrouw die op elkaar liggen. Je ziet dat de penis in de vagina zit. Geen heftige plaat, maar gewoon zoals het is.
Bij het boek wordt ook een lesbrief aangeboden.
Schrijfstijl
Kaft en vormgeving
20250217_145723jpg
Aanbeveling
Bij het boek wordt ook een lesbrief aangeboden.