Een spannend en meeslepend boek dat je in één adem uitleest!

Jufsoullie_leest 11 februari 2025
Samenvatting:
Iedereen kent het gevoel wel: je moet ’s nachts naar de wc en het is pikdonker in huis. Zo ook Olivier, die voorzichtig de krakende trap afloopt. Maar dan... Hoort hij het wel goed? Het lijkt alsof er iemand in zijn huis loopt. Doodstil blijft hij op de wc zitten, totdat ineens de deur opengaat.

In dit avontuurlijke boek beleef je samen met Olivier en zijn vrienden een spannend schoolreisje naar de survival game. Alles lijkt goed te gaan, totdat Olivier een verschrikkelijke ontdekking doet. Het verhaal speelt zich grotendeels af in het mysterieuze Stormbos, waar de zogenaamde stormmeisjes jaren geleden verdwenen.

Spanning en schrijfstijl
Het boek grijpt je direct vanaf de eerste bladzijde. De spanning bouwt zich snel op, waardoor je meteen op het puntje van je stoel zit. Het verhaal is meeslepend en moeilijk weg te leggen. Dit wordt versterkt door de korte hoofdstukken, die het boek vlot en prettig leesbaar maken.

Kaft en vormgeving
De kaft van het boek sprak mij persoonlijk niet direct aan. De begeleidende tekst op de kaft – “In dit bos ben je nooit alleen…” – wekte daarentegen wel mijn nieuwsgierigheid. Dit soort details dragen bij aan de mysterieuze en spannende sfeer van het boek.

Aanbeveling
Dit boek is een echte aanrader voor leerlingen uit groep 6, 7 en 8. Tijdens het lezen merkte ik dat veel kinderen enthousiast werden en het boek ook wilden lezen. Dit komt mede door eerdere succesvolle delen zoals Doolhof game, die ook erg goed in de smaak vielen.

Beoordeling: (5/5) Een spannend en meeslepend boek dat je in één adem uitleest!

Meer recensies van Jufsoullie_leest