Een warm verhaal en prachtig geïllustreerd!

Jufsoullie_leest 23 januari 2025
Daantje vraagt wie er met hem mee wil spelen. Ieder dier in het oerwoud wil spelen met haar behalve de kameleon. Ze spelen tikkertje, klimmen, plonsen in het water, dansen, touwtje trekken, bouwen hutten, maar de kameleon wil niet meespelen. Totdat Daantje erachterkomt dat de kameleon zich verstopt. Ze verzint een nieuw spelletje.
"De kameleon speelt verstoppertje, maar wij doen niet mee!"
Zal de kameleon het spelletje mee willen spelen?

20250123_201229jpg
Wat is dit een geweldig prentenboek! Je kijkt je ogen uit. Dat begint al met de omslag van het boek. Je ziet Daantje en de kameleon tussen de dieren. Alleen zijn Daantje en de kameleon glimmend afgebeeld en de rest van de dieren niet. De dieren lopen door op de achterkant.
De kracht in dit verhaal zit in de herhaling. Daantje bedenkt van alles om samen met zijn vrienden te doen. Op iedere bladzijde spat het enthousiasme ervan af. En dan iedere keer die vraag:

Maar de kameleon?
Nee.
Die doet niet mee.

Je gaat op iedere bladzijde op zoek naar de kameleon. En hij is niet altijd even makkelijk te vinden. Heerlijk om samen weg te kwijnen in de prenten. Je kunt er ook een spelletje van maken. Hoeveel herten, apen vissen, enz tel je op de bladzijde?
Kortom een warm prentenboek dat in iedere bibliotheek hoort te staan!

Meer recensies van Jufsoullie_leest