Volledig meegenomen in plaats, tijd, personages en genoten van iedere seconde ….
Amai wat een verhaal!
TIK TIK TIK … TIK TIK TIK ….
In de Waddenzee liggen de Waddeneilanden. Terschelling is één van die eilandjes. In de zomer van 1991 verdween een jongen op dat eiland tijdens een zomerkamp. Hij werd nooit teruggevonden.
Ieder jaar wordt ditzelfde kamp herhaalt tijdens de zomer. Nu elf jaar later, in de zomer van 2002, wordt het laatste kamp daar gehouden. Basha is één van de laatste kampgasten. Komen kampvuurverhalen tot leven? Krijgen mysterieuze tekens een nieuwe betekenis? Zal Basha het geheim van de verdwenen jongen ontrafelen?
“1991” is niet mijn eerste kennismaking met schrijver Tom Rijpert. De twee boeken van het fantasieverhaal van “ De zeven sleutels” heb ik ook al gelezen. En die leeservaring was zo’n verrijking dat ik het helemaal zag zitten om ook in zijn nieuw boek te duiken.
De cover, een illustratie van @pacovink is heel mysterieus en maakt je nieuwsgierig om het verhaal te gaan lezen. Na het lezen zal je deze cover met andere ogen gaan bekijken. Binnenin het boek krijg je geen illustraties meer mee. Maar door Tom Rijpert zijn manier van schrijven, gaat je fantasie zijn eigen loopje met alle gegeven die je binnenkrijgt. Maar wel steeds omringt door muren. Je gaat er op geen enkel moment over. Het zijn één voor één heerlijke plaatsen om te vertoeven.
Raadsels en bedenkingen geven je de mogelijkheid om mee samen dit prachtige verhaal te ontrafelen. Heb je enige speur ervaringen of ben je een leek in het zoeken naar aanwijzingen zoals een detective. Met de tips die je gaandeweg meekrijgt, word je misschien wel een echte Hercule Poirot.
Drieëndertig hoofdstukken ( 33 ) brengen je steeds dichter bij het doorgronden van het geheim van de verdwenen jongen en blijft dit het enige mysterie waar de Basha en Tibbe mee te maken krijgen.
Maak tijd om dit boek te gaan lezen, want dat je niet zomaar kan stoppen bij een volgend hoofdstuk … Hierbij kan ik je zeker melden : Dit lukt je nooit.
Geen enkel geheim blijft voor altijd begraven.
TIK TIK TIK … TIK TIK TIK ….
Geen enkel geheim blijft voor altijd begraven.