Jonge detective's aan het werk.

jufveronique 25 juli 2023
Voor ik op reis vertrok, was het een zeer moeilijke keuze om toch minimum tien prachtige boeken mee te nemen in mijn boekenkoffer. Ik had er nog enkele op mijn reviewplaatsje liggen en enkele die ik gekocht had. Niet alleen moest de keuze voor mij passen, maar ook mijn man leest mee tijdens de vakantie. Maar wat een prachtige boeken heb ik al gelezen. En daar hoort deze van de reeks van de Kunstbende ook weer bij. Dit is het tweede deel, dus deel één zou ik ook graag deze vakantie nog lezen.
Wat als je als kind iets heel belangrijk hebt ontdekt? Maar je onvoldoende bewijzen hebt om volwassenen je te doen geloven? Art die weet het zeker! Er staat iets heel ergs te gebeuren in het National Portrait Gallery in Washington DC. Zal hij samen met Camille voldoende bewijzen verzamelen om zijn vermoeden te versterken?
Hoe leuk zit dit boek in elkaar! Je krijgt gewoon QR codes gedurende het verhaal die je meer vertellen en tonen over de kunstwerken die er te vinden is. Wat een schitterend idee om zo jonge kinderen doorheen een museum te loodsen en hen kunst bij te brengen. Namen zoals Degas, Manet, Vermeer en Rembrandt krijgen zo een nog diepere betekenis. Die info is heel verrijkend bij het verhaal. En als juf leer je ook heel wat nieuwe kunstwerken bij. Heb je geen smartphone kan je deze schilderijen ook terugvinden op de website van uitgeverij de Fontein. Daar kan je ook een gratis spreekbeurtenpakket aanvragen met leuke tips, posters en een powerpointpresentatie. Mijn mailtje krijgen ze alvast om dit boek nog meer te gaan promoten in onze derde graad. Vooraan in het boek krijg je ook een plattegrond die je doorheen het National Portrait Gallery loodst. Zo kan je Art en Camille volgen tijdens de avond van de opening van het Milleniumtentoonstelling.
De jeugddetective is geschreven door Jeron Hicks. Een naam die voor mij tot nu toe heel onbekend was. Maar daar brengt de Kunstbende zeker verandering in.
En de vertaling gebeurde door Elsbeth Witt. Schitterend werk! Het boek heeft opmerkelijk hele korte hoofdstukken omdat ze een tijdspanne in het oog houden. Je leest het boek niet alleen vanuit het oogpunt van Art maar ook van Camille, zo wordt er een spanning gecreëerd die je heel snel doet verder lezen.
Je krijgt ook heel wat beschrijvingen mee, waardoor je gewoon naast de twee detectives meeloopt om het mysterie op te lossen.
Staat er deze vakantie een museum bezoek op het programma? Lees dan eerst samen enkele hoofdstukken ( of het ganse boek) en er zal met heel wat andere ogen gekeken worden naar dit bezoek.
Hebben jullie tips welke musea een aanrader zijn om met kinderen naartoe te gaan?

Meer recensies van jufveronique