Het perfecte leesvriendje.
Tosca Menten is een kinderboekenschrijfster met heel wat hilarische verhalen en avonturen op haar naam. Voor haar 25 jarig jubileum heeft ze een selectie gemaakt van haar meest geliefde, hilarische en gekke verhalen en heeft die in deze prachtige verhalenbundel samen gebundeld met als kers op de taart het nieuwe verhaal helemaal op maat van de schrijfster : De reuzenpoffer.
Ik heb enorm genoten van ieder verhaaltje. Nu en dan zelfs beluisterd in de auto op weg naar school. Ingesproken door de schrijster zelf, geeft die toch nog altijd dat tikkeltje extra. Zij weet als geen ander op welk moment ze de spanning kan opbouwen. Waar ze dat extra pauzetje kan gebruiken om je nieuwsgierig te maken. Maar ook waar ze het accent kan opleggen om je luidop te doen lachen.
Korte verhalen, lange verhalen, op rijm of niet, je herkent de schrijfswijze onmiddellijk. De fantasie van Tosca is onbeperkt en buigt krankzinnige situaties om naar hilarische avonturen. Het grenst aan het ongelooflijke, maar zal kinderen steeds verbaasd doen kijken dat dit een verhaal is.
Deze verhalen lezen of voorlezen, je weet op voorhand dat je op verschillende lachsalvo’s getrakteerd wordt.
De kleurrijke illustraties zijn getekend door @geertgratama met als één doel. De grappige situaties nog meer in de kijker te plaatsen en de lezer of luisteraars nog nieuwsgieriger te maken en hen zeker aan het lachen te brengen.
Ook als dit je eerste boek van Tosca Menten is, of als je al die jaren al fan was, zowel voor jong als oud, om zelf te lezen of voor te lezen. Dit verhalenboek is gewoon het perfecte leesvriendje.