Welke superkracht kies jij?
Als men vraagt welke superkracht bovenaan mijn wenslijst staat, dan kies ik resoluut voor Onzichtbaar worden. Dit moet toch heerlijk zijn om op plaatsen te komen waar je niet mag zijn, maar niemand die het ziet. Hilarische sitiuaties veroorzaken, maar niemand die je ziet om je te straffen. Lijkt me heerlijk.
Stanley wou ook dat hij onzichtbaar kon zijnā¦ net verhuisd, een nieuwe omgeving, nieuwe buren, op zoek naar nieuwe vrienden en al meteen ook met de bus naar een nieuwe school. Verschrikkelijk vindt hij het! Stanley is dan ook met zijn gat in de boter gevallen of beter onder de groene smurrie van het scheidkundige project van Kenny bedolven als zijn wens halverwege de eerste schooldag op zijn nieuwe school werkelijkheid wordt. Lukt het om veilig terug thuis te komen na die eerste schooldag?
Doogie Horner is een Amerikaanse stand up comedian. Naast die job is hij ook auteur en illustrator van deze graphic novel. In Amerika is deel twee ook al verschenen. Hopelijk laat de vertaling van dit tweede boek niet lang op zich wachten. Deze graphic novel wordt een schot in de roos voor kinderen vanaf acht jaar.
Ik vond hem hilarisch. Grappige, herkenbare en minder treffende situaties worden via kleurrijke illustraties doorheen de 174 bladzijden op je netvlies geprojecteerd. De illustraties en kleuren doen je fantasie mee op hol slaan. Deze is in geen tijd uitgelezen. Ik ben ervan overtuigd dat dit een succes wordt in mijn klas.