Dit boek is niet stom
Ik vind alles stom. Och echt? Zeker weten?
Dit boek is niet stom. Nee echt niet!
Ik hou van de cover! Met zo’n vuurrode kaft en twee grappige spookjes, spreekt hij mij en de kinderen onmiddellijk aan. Ze werden dan ook onmiddellijk geprikkeld en waren heel nieuwsgierig toen ik met het boek de schatkamer binnenkwam. En dit is steeds een win win situatie.
In onze schatkamer op school, lezen we elke dag voor. En dit voor we uitzwermen naar de verschillende klassen om elk op zijn eigen niveau te gaan lezen. Ik probeer tijdens het voorlezen telkens verschillende genres aan bod te laten komen. De keuze is dan nadien aan de kinderen om hem te gaan herlezen.
Ik koos voor dit prentenboek omdat er wel enkele kinderen in de klas zijn, die een beetje met alles in de knoop zitten. Ze hebben nergens zin in, niks kan hen boeien. Dat ze niet alleen zijn en er zelfs een boek over geschreven is, heeft hen al onmiddellijk een herkenning.
De grappige manier waarop het boek geschreven is, zet iederen in de klas wel tot nadenken. Is echt alles wel zo stom zoals ze denken? Is er dan niks leuk? Is er dan niks dat hen kan boeien? Zeker wel. En met een lach op hun gezicht kunnen we de dag starten en vragende handjes om het boek eens te mogen lezen, kan ook mijn lach niet meer stuk.
Sophy Henn is geen onbekende in mijn boekenkast op school. Ik ben helemaal zot van haar reeks van Oma Knetter en Pizazz. Jammer dat het verder vertalen van deze reeksen op zich laat wachten. De kleurrijke covers en prachtige tekeningen van deze auteur-illustrator zijn echte pareltjes. En de verhalen zijn steeds hilarisch!
Dit boek is niet stom. Nee echt niet!