Een prachtig kinderboekendebuut
Grote oogjes kijken nieuwsgierig naar elkaar. Ravi die huppelt vol spanning van het ene op het andere been. De rode panda krult zich rond de tak van een boom. De aaibaarheidsfactor ligt hoog en is heel voelbaar.
“Ravi en de rode panda” doet ook mijn ogen groot worden en de nieuwsgierige ik wordt onmiddelijk geprikkeld om snel in dit boek te gaan lezen.
Welk kind droomt niet om een huisdier te hebben? Ravi wil graag een rode panda. Maar is dit wel een goed idee? Kan een rode panda het wel vinden om opgesloten te zijn in een huis. Tante Dina vindt het ook geen goed idee. Maar Ravi laat zich niet van de wijs brengen en is superblij als hij kan zorgen voor een rode panda die gekwetst is. Maar wat Ravi wil, wil de panda dit ook?
Wat een heerlijk voorleesboek! Ik heb hem ook al meer dan één keer gelezen. Hij leest heel vlot. Tekst en illustraties vullen samen de bladzijden, niet braafjes gelijklopend naast elkaar, maar wel vrolijk door elkaar.
Ook de reis naar mijn klas maakte hij al. De kinderen waren ook onmiddellijk verknocht aan die lieve rode panda na het voorlezen van dit prentenboek. Grote oogjes bleven me opnieuw aanstaren om verder te lezen. Vingers in de lucht na het lezen. Juf mag ik hem ook eens lezen? Heerlijk wanneer kinderen die vraag stellen. Het was voor hen ook onmiddellijk duidelijk wat de boodschap was, die hier bij het boek hoorde.
Ik zal het ook niet alleen houden bij het lezen van dit boek. Verschillende lesideeen borrelden tijdnes het lezen al in me op. Om deze te achterhalen zal je na de vakantie @juf.veronique moeten volgen.
De lezertjes ( Jack, Louic en Jérôme) mogen pandatrots zijn op hun geweldige mama. Ik heb echt het gevoel dat Ravi zijn verhaal nog niet klaar is en kijk al heel hard uit naar een vervolg.