Kennen jullie deze grappige zebra al?
Kennen jullie deze grappige zebra al? Echt een zebra en niet een gestreept paard. Dit is een van de vele grapjes uit dit boek vol met grapjes. Je ligt meerdere keren per hoofdstuk plat van het lachen. De grappen die @garynorthfield doorheen zijn boeken weeft, kunnen gesmaakt worden door zowel kinderen als volwassenen.
Toen ik de vraag kreeg om mee te doen met de leesclub georganiseerd door @ilonaslevenbijls zag ik dit meteen zitten. Er zijn niet veel reads met kinderboeken dus een ja was hier snel op zijn plaats. Die leesclub is altijd een plezier om mee te doen. Zalige gesprekken en bedenkingen krijgen hier altijd een mooie plaats. IK had het eerst niet door dat het ging over het eerste deel van Julius Zebra. Deze reeks kreeg al enkele jaren geleden zijn debuut bij uitgeverij LS. En eenmaal aan het lezen, kon ik me wel ergens herinneren dat ik deze waarschijnlijk al gelezen had, maar niet op goodreads of hebban geplaatst had. Ondertussen zijn er al vier nieuwe verhalen geschreven. Deze avonturen spelen zich af bij de Grieken, de Britten en het oude China. Een vijfde deel zal op 26 september in de boekhandel verschijnen.
Het gaat over een graphic novel. Een boek met pagina’s die uitnodigen om gelezen te worden. Nieuwsgierigheid wordt niet enkel met de tekst gewekt. Heel wat bladzijden worden met hilarische zwart-wit tekeningen mee in het verhaal verwerkt. Naast het verhaal worden kinderen nog eens ondergedompeld in de geschiedenis. Men keert terug in de tijd van de Romeinen. We krijgen een gratis rondleiding door de Romeinse stad en leren verschillende monumenten kennen. Er worden ook ook heel wat historische feiten voorgeschoteld. Dit kan toch alleen maar een win win situatie zijn?
De grappige vergelijking tussen Julius Zebra en Julius Cesar, vind ik subliem gevonden.
De tekst is heel makkelijk leesbaar. Je vliegt doorheen de hoofdstukken. Je krijgt zeker de tijd niet om te gaan eten, want daarvoor zal je geen tijd hebben. Voorgelezen worden uit deze hardcover is ook een plezier voor zowel de voorlezen als diegene die luisteren. En de voorlezer van het audiobook is blijkbaar ook een topper.
Dus wil je mee op avontuur met Julius? Ga dan Rollebollen met de Romeinen onmiddellijk een plaatsje in je boekenkast geven. Ook in de klasbib mag hij niet ontbreken. Heb jij hem al?