Superhacker
De Superhacker gaat over Moos. Moos kan hacken en daardoor is onder andere het riedeltje van haar hoorapparaten al veranderd. Als oma in het ziekenhuis bloemkool krijgt voorgeschoteld, hackt Moos het systeem van het ziekenhuis en nu krijgt oma alleen nog lekker eten (waar ze geen winden van laat).
In het ziekenhuis wordt Moos bevriend met Asha. De opa van Asha en de oma van Moos liggen samen op een kamer. Al snel ontdekken ze samen dat de medewerker Noura wordt bedreigd. Moos en Asha gaan op onderzoek uit, ze proberen het probleem met hacken op te lossen. Maar is alles wel op te lossen met hacken?
De Superhacker gaat niet alleen over hacken, maar ook over het feit dat de oma van Moos ziek is en de beperkingen die Moos ervaart door haar slechte gehoor. Als het Moos even te veel wordt, vindt ze het fijn om op het dak te zitten. Daar kan ze naar de wolken kijken en de wind in haar gezicht voelen.
De ziekte van oma kan Moos niet weghacken, maar ze probeert oma wel op te vrolijken. Daarnaast probeert Asha haar opa op te vrolijken en samen beleven ze nog een avontuur.
Een verhaal met spanning, verdriet, vrolijkheid, vriendschap en angsten overwinnen. De verhalen van Annemarie Jongbloed zitten daarnaast altijd vol diversiteit. Weer met veel plezier gelezen! Voor lezers van 10 jaar en ouder.
Bekijk ook de andere boeken van Annemarie Jongbloed: Sleutels en de Meestervervalser.
Bedankt voor dit exemplaar @ploegsma, dat ik het boek gekregen heb, heeft mijn mening niet beïnvloed.