Aanrader!
Lees jij graag boeken met een volhardende vrouwelijke rechercheur? Dan is de Florida Crime serie zeker iets voor jou.
Billie Ann Wilde is weer terug aan het werk na ziekte. Ze krijgt een zaak waarbij een meisje vermist wordt. Alleen er is een probleem, op papier bestaat dit meisje niet en er is bijvoorbeeld ook geen speelgoed aanwezig in het huis waar ze woont. Niet iedereen gelooft dat dit meisje echt bestaat. Maar Billie Ann wel en ze gaat op onderzoek uit.
Al snel blijkt dat deze verdwijning te maken heeft met een zaak waar Billie Ann als jonge agent aan heeft gewerkt. Ook wordt er een lichaam gevonden in een vijver. Heeft deze vondst te maken met de verdwijning en de oude zaak?
Je leert Billie Ann vrij snel goed kennen en haar gezinssituatie. Het blijft moeilijk om een balans te vinden tussen werk en privé. De kinderen waren heel realistisch omschreven, ze gedroegen zich naar hun leeftijd. De man van Billie Ann en de moeder van Billie Ann gaven mij wel de kriebels… De collega’s waren behulpzaam en ik hoop dat deze in het volgende deel meer aandacht krijgen.
De omgeving speelde op een gegeven moment een rol in de zaak, het moeras van Florida. Door korte beschrijvingen was het snel duidelijk hoe de omgeving was.
Willow Rose heeft een fijne schrijfstijl, niet te veel poespas. Daardoor vloog ik door het boek heen. Door de korte hoofdstukken en door de twee verschillende tijdlijnen was het moeilijk om het boek weg te leggen.
Hoewel ik het boek echt goed in elkaar vond zitten en ik graag verder wil lezen in de serie, moet ik wel bekennen dat de dader geen verrassing was voor mij. Deze persoon was mijn eerste verdachte… Toch raad ik het boek echt aan, want het verdiend meer lezers!
Bedankt voor het opsturen van het ebook als recensie exemplaar @uitgeverijdefontein