Niet uitgelezen
Mijn verwachtingen waren best hooggespannen na het geweldige Winteruren. Voor mij, nog steeds, een van mijn favoeriete boeken.
Maar die verwchtingen heeft dit boek voor mij niet waar kunnen maken. Sterker nog ik heb het boek niet uitgelezen, het was te veel een worsteling voor mij.
Het verhaal spreekt mij niet aan, helemaal niet. Terwijl het een van mijn favoriete genres betreft: de oorlog.
De humor is plat, te plat en niet mijn soort humor. En dat is natuurlijk een kwestie van persoonlijke smaak.
Het verhaal is zover gezocht dat ik mij er totaal niet in kon inleven. En het verschil in humor heeft hier zeer zeker ook een rol in gespeeld.
Ik denk niet dat het een slecht boek is. En ik weet dat Filip kan schrijven. Maar het boek en ik sloten gewoon niet aan.
Er zullen zeker lezers zijn die veel plezier zullen beleven aan het boek. Helaas ben ik er niet een van…