Meer dan een vakantiethriller
De vakantiethrillers van Suzanne Vermeer. Linda van Rijn en ook Kiki van Dijk hebben een bepaalde reputatie. Ze zijn makkelijk te lezen, vaak als tussendoor boek, als je een wat zwaarder boek hebt gelezen. Een beetje niemendalletjes. Leuk ter verstrooing, maar niet meer dan dat.
Met dit boek heeft Kiki van Dijk zich aan dit (voor)oordeel weten te ontworstelen. Het is nog een steeds een thriller die zich op vakantie afspeelt. En die lekker wegleest, dat zeker ook. Maar het is zeker niet oppervlakkig te noemen.
Een grote rol speelt een bepaalde periode uit de wereldgeschiedenis. Dat is goed uitgewerkt en geloofwaardig, er moet aardig wat research in gezeten hebben.
Naast de geschiedenis zijn natuurlijk ook de vaste “vakantiethriller”- elementen aanwezig: moord, liefde, vriendschap en ruzie.
Ik vond het een goed boek en ik hoop dat Kiki deze kwaliteit gaat volhouden. Mijn oordeel: GOED