Dagelijkse reminder
Met het boek ´Zelfzorg´ lezen alleen kom je er niet. Er is naast lezen ook ´doen´. Dat probeert dit extra boek ´Elke dag zelfzorg. 365 manieren om de relatie met jezelf en met anderen te versterken´ iets aan te doen door je 365 dagen lang een tip, doordenkertje of concrete oefening te geven om zelfzorg te laten binnensijpelen in je dagelijkse leven. De deur te openen naar bewustzijn en zelfzorg.
Dit boek heb ik al en tijdje, maar dit is geen boek dat je in 1 keer leest. Dit is een boek voor elke dag eentje of soms een paar op dezelfde dag. Soms loopt een opdracht of thema door over meerdere dagen. Soms is het er maar eentje. Soms stelt het je een concrete vraag en soms laat het je gewoon doordenken op iets. Niet alle opdrachten spreken me aan, maar dat is volkomen oke. Wat zelfzorg betekent voor de ene, betekent geen zelfzorg voor de andere. En soms is een opdracht overslaan net ook die zelfzorg nemen en nee zeggen. In chronologische volgorde tot je te nemen dus of gewoon af en toe het boek openslaan op een bladzijde die je aantrekt. Een mooie aanvulling al moet ik het in mijn agenda zetten om er af en toe eentje te doen (en het boek niet tussen mijn andere boeken te laten liggen).