Mijn eerste boek van Anya Niewierra
Niet eerder heb ik een boek van Anya Niewierra gelezen en met Het Dossier is het ijs gebroken! Wat een fijne kennismaking met schrijfstijl van de auteur en leert mij dat niet alle thrillers over één kam te scheren zijn, daar thrillers niet mijn voorkeur genieten.
Ik werd direct meegezogen in het verhaal en telkens wilde ik meer weten. Het helpt dan ook dat vanuit 2 personen wordt geschreven en deze verhalen telkens worden afgewisseld. Je wilt weten hoe en wie de 2e persoon is, en hoe de verhaallijnen samen komen. Het houdt je wel op het puntje van je stoel.
Er is genoeg spanning en afwisseling in gebeurtenissen zonder dat het 'te eng' wordt.
Je leert langs de zijlijn ook nog eens wat over de DDR en je merkt dat er veel onderzoek is gedaan voor het boek, waardoor het verhaal mijnsinziens oprecht overkomt.
Ik zou het boek dan ook zeker aanraden, ook als je eens een ander genre wilt proberen!