Een vermakelijk boek
Het boek gaat over Connel en Marianne. Hoewel ze op het eerste gezicht veel van elkaar verschillen, hebben ze desondanks veel met elkaar gemeen. Beide zijn ze gedurende hun tijd op school en de universiteit zoekend naar hun plek in deze wereld of naar het moment dat het leven echt begint, zoals Marianne dat verwoord. Wat als je je nooit echt jezelf voelt in het bijzijn van je vrienden? Welke invloed heeft een 'beschadigde' jeugd op relaties? En welke invloed hebben Connel en Marianne op elkaar? Wanneer is het tijd voor hen om elkaar los te laten?
Dankzij de eenvoudige schrijfstijl, begreep ik het verhaal goed ondanks dat ik het Engelstalige boek gelezen heb. Hoewel ik het boek en de titel was vergeten, werd mij op de eerste bladzijde al duidelijk dat ik het boek wel eens eerder had gelezen. Eerst had ik de neiging om het boek direct weer weg te leggen, maar uiteindelijk pakte het verhaal me en werd ik nieuwsgierig naar hoe het verhaal (ook alweer) verder zou gaan.
Wat mij betreft zijn het 3,5 sterren. Het is een vermakelijk boek, met elementen van een highschool verhaal over relaties, volwassen worden met een snufje klasse verschillen. Zelf ben ik in boeken naar iets meer dan dat op zoek, voordat een boek echt indruk op me maakt.