Het afscheid van Hendrik Groen
Hendrik Groen probeert er na zijn verhuizing naar het verzorgingstehuis in Bergen aan Zee wat van te maken. Hij wordt daarbij bijgestaan door Leonie, Frida en Juffrouw Jansen. Ook maakt hij een nieuwe vriend.
Opgewekt naar de eindstreep is minder luchtig en grappig dan zijn voorgangers. Hendrik mist Evert en zijn foute grappen. En ik als lezer miste hem ook. Gelukkig zijn er nog een paar inkijkjes in wat Evert ervan gevonden zou hebben.
Dat dit boek serieuzer van toon is, komt mede door de achteruitgang van Hendrik. De ouderdom komt met gebreken.
Hoewel ik niet zo hard om dit deel heb gelachen als de andere delen, is het een mooi boek. Het leest heerlijk weg. Hendrik en de andere personages zijn sympathiek en zo neergezet dat je echt met hen meeleeft.
Al met al een mooie afsluiter van de reeks dagboeken.
Al met al een mooie afsluiter van de reeks dagboeken.