De poppenmeester

KarenSteyaert 24 november 2024
Sam Holland neemt ons in De Poppenmeester mee naar een reeks mysterieuze (zelf)moorden die de lezer direct in hun greep houden. Het verhaal volgt inspecteur Cara Elliott, die vastbesloten is de waarheid achter deze bizarre overlijdens te achterhalen. Ze gaat al snel uit van moord, zeker wanneer een vrouw die verbonden is aan haar broer Nate onder verdachte omstandigheden sterft. Nate besluit Cara te helpen en raakt zo zelf dieper betrokken in het onderzoek.

Het boek is vlot geschreven en leest als een trein dankzij de korte hoofdstukken en de beeldende taal. De auteur slaagt erin om de gruwelijke scènes en de emoties van de personages levensecht te maken, zonder het tempo te verliezen. Het verhaal wordt vanuit verschillende perspectieven verteld, wat niet alleen de spanning verhoogt, maar ook een diepere inkijk biedt in de drijfveren en geheimen van de personages.

De plottwisten zijn indrukwekkend en houden de spanning continu hoog. Net wanneer je denkt het verhaal door te hebben, gooit Sam Holland de zaken om, wat zorgt voor een constante drang om verder te lezen. De Poppenmeester is een aanrader voor iedereen die houdt van een psychologische thriller met goed uitgewerkte personages en een meesterlijke opbouw.

Het boek kan zeker gelezen worden als standalone, maar een aantal verhaallijnen zijn beter begrijpbaar als je de vorige twee boeken, "De 20" en "De Echoman" hebt gelezen.

Meer recensies van KarenSteyaert