Zwijgen is bitter
"Zwijgen is bitter" is een spannende thriller met een psychologische twist.
In dit tweede deel van de Olivia Leroy-serie zet auteur Sofie Delporte de toon met een vermissingszaak die voor inspecteur Olivia een persoonlijke lading heeft.
De verdwijning van een vader en zijn zoontje in het Kluisbos lijkt niet zomaar een ongeluk.
Terwijl Olivia vastberaden door de lagen van geheimen graaft, wordt ze geconfronteerd met schaduwen uit haar eigen verleden, vooral haar vader die ooit zelf verdween.
Met de meeslepende combinatie van een raadselachtig plot en de diepere emotionele ontwikkeling van het hoofdpersonage, lijkt het verhaal zowel de spanning als de persoonlijke kant te benadrukken. Olivia’s onverzettelijke karakter en haar drive om antwoorden te vinden tegen elke prijs bieden een top leeservaring!
Deze thriller is perfect voor lezers die houden van een sterke, doorzettingsvolle protagonist en een verhaal dat verrassingen uit het verleden naar boven haalt.
Ik was grote fan van “Ik kan je redden”, en met “Zwijgen is bitter” weet Sofie Delporte mij weer te verrassen. Voor mij is dit boek nog sterker en beter dan het eerste boek.
Sofie zorgt vanaf de eerste letter voor een spannende sfeer, die er voor zorgt dat je als lezer wil blijven verder lezen.
Het eenvoudige, maar veel zeggende taalgebruik zorgt er voor dat je direct mee in het verhaal zit.
Een absolute troef voor Belgische lezers zijn de vertrouwde locaties die het verhaal een extra realistische laag geven. Het is altijd een verrassing om over plekken te lezen die je zelf kent, en dat maakt het nog geloofwaardiger, dat een thriller zich kan afspelen in mijn eigen regio, Nevele, Gent,…
Sofie Delporte slaagt er in om de personages voldoende uit te werken, om zo het verhaal en de gebeurtenissen nog sterker te maken.
Olivia Leroy draagt een enorme rugzak aan emoties en gebeurtenissen uit het verleden mee. Dit zorgt er voor dat ze niet altijd even sympathiek overkomt naar de lezer, maar toch sluit je haar in jouw hart.
Het verhaal zelf biedt een perfecte mix van Olivia’s privéleven en de spanning van de vermissingszaak.
Sofie Delporte bevestigt met dit tweede boek dat Olivia’s speciale persoonlijkheid, het hart van de lezer kan winnen, en veel lezers van dit boek aangename leesuren kan bezorgen!