Fijne mix tussen humor, kwetsbaarheid & romance
Het tweede deel in deze feelgood-reeks is moeiteloos als standalone te lezen. In dit verhaal maken we kennis met Lauren, een ex-model met een flinke rugzak, die nu een succesvol boekencafé runt. Haar café bruist van activiteit, maar het aanpalend, leegstaand theatertje blijkt een financiële molensteen.
Lauren zoekt een vaste werknemer om haar te helpen, maar Scott – een cabaretier met een verleden – is absoluut niet wie ze in gedachten heeft.
Scott zit middenin een storm na een MeToo-schandaal waarin hij verwikkeld is geraakt. Hij is op zoek naar rust en een nieuw begin. Juul probeert hem een plek in Lauren’s café te bezorgen, maar Lauren ziet in Scott alles wat ze juist wil vermijden: een man met bravoure, een reputatie en een verleden waar ze geen zin in heeft.
Toch blijkt er meer achter Scott te zitten dan Lauren vermoedt. Ook hij heeft een serieuze rugzak. Maar ondanks hun wantrouwen voelen Lauren en Scott zich onverwacht op hun gemak bij elkaar. Hun wederzijdse weerwoord leidt tot hilarische en soms ronduit komische situaties. Toch draai alles om vertrouwen – iets wat ze allebei ergens onderweg zijn kwijtgeraakt.
De dynamiek tussen Lauren en Scott is een fijne mix van spanning, humor en onverwachte momenten van kwetsbaarheid. Het boek biedt niet alleen een meeslepende romance, maar snijdt ook thema’s als vertrouwen en persoonlijke groei aan. De kleurrijke bijpersonages en het levendige boekencafé zorgen voor een warme sfeer, terwijl de leegstaande theaterzaal een interessante laag aan dit verhaal toevoegt.
Anne West heeft hiermee een leuke feelgood neergezet die zware thema’s zoals verlies, schuld en vertrouwen aanhaalt zonder de luchtigheid van het genre uit het oog te verliezen. Hoewel deze onderwerpen niet de diepgang krijgen die je in andere genres wellicht zou verwachten, werkt dat juist in het voordeel van het verhaal. Het blijft licht en toegankelijk, perfect passend bij de feelgood-stijl. Met humor, ontroering en een vleugje drama weet dit boek de perfecte balans te vinden.
Dit is het eerste boek dat ik van Anne West lees. ‘Anders ik wel’ is hartverwarmend en liet mij met een glimlach achter. Een dikke 3,5 ster !