De plots en de personages konden me niet echt meenemen
Het Moordwijven-collectief bestaat uit Anya Niewierra, Ingrid Oonincx, Marlen Visser, Liesbeth van Kempen en Isa Maron. Anya schreef niet mee voor deze bundel.
De Cocktailparty is een bundel met korte verhalen waarin Sylvia Lievers, een thrillerauteur met een voorliefde voor mysteries en cocktails, centraal staat. Het boek valt onder de categorie 'cosy crime', een genre dat vaak draait om een vriendelijke sfeer, een amateur detective en een licht mysterie.
In een genre als cosy crime is het belangrijk dat de lezer zich kan inleven in de situatie en de karakters en daar wringt bij mij het schoentje. De gebeurtenissen in De Cocktailparty voelen vaak onrealistisch of geforceerd. Dat maakt dat ik totaal geen binding met Sylvia, de gebeurtenissen en de oplossing van de mysteries had.
Hoewel De Moordwijven ervoor zorgen dat Sylvia in de meest bizarre situaties beland, mis ik de charme en de diepgang die dit genre eigen is en zo aantrekkelijk maakt. De verhalen zijn kort en daardoor erg oppervlakkig, waardoor ik moeite had om volledig in het boek op te gaan.
Hoewel de korte verhalen afzonderlijk misschien een luchtige leeservaring kunnen bieden, vind ik het moeilijk om te zeggen dat het boek als geheel overtuigt. Jammer, want de Moordwijven schrijven - individueel - goede boeken die ik graag mag lezen.