Goede opbouw, maar geen pageturner

In ‘Fatale oplossing’ maken we kennis met Chris Griffioen, een gedreven arts-assistente die zich vastbijt in een reeks mysterieuze sterfgevallen binnen het ziekenhuis. Wanneer een ogenschijnlijk gezonde patiënte plots overlijdt, kan Chris de zaak niet loslaten. Haar gevoel dat er iets niet klopt, wordt versterkt wanneer haar vriendin Anne, een verpleegkundige, wordt geschorst na een verdacht overlijden op haar afdeling. Ondanks waarschuwingen – zelfs van haar opa, een oud-rechercheur – zet Chris haar onderzoek door, met alle risico’s van dien.

Het duo Faber heeft met Chris een sterk personage neergezet: eigenwijs, vastberaden en met een groot rechtvaardigheidsgevoel. Wat het boek extra interessant maakt, is de manier waarop Faber – mede door de ervaring van Corien Feenstra - de ziekenhuiswereld tot leven brengt. De machtsstrijd binnen het management, de druk op zorgpersoneel, het wordt realistisch beschreven. De plotopbouw zit goed in elkaar en er is steeds een minieme onderhuidse spanning. Wie is de dader?

De ontdekking van de dader kwam als een verrassing, maar zijn motief voelde voor mij niet overtuigend aan. Toch wist het schrijversduo – met de nodige onverwachte wendingen – mijn aandacht tot het einde vast te houden. Chris heeft een zware tol betaald voor haar vastberadenheid, en haar lot blijft deels open. De deur naar een tweede deel staat dus open en ik ben best een tikkeltje nieuwsgierig.

Hun schrijfstijl is vlot, maar Chris' zoektocht wordt net iets te uitvoerig beschreven, waardoor het tempo vertraagt en het geen echte pageturner geworden is. Kortom, 'Fatale Oplossing' is meeslepend, het verhaal wordt beeldend neergezet en Chris is een krachtig hoofdpersonage, maar ik voelde geen echte connectie met de personages. Dus ontdek dit debuut zelf, wie weet is het helemaal jouw ding ;-)

Meer recensies van Karin BooksWithBooks