Who the F*CK is Alix ?
Anja Feliers is geen onbekende naam in de boekenwereld. We kennen haar van de reeksen rond Kathleen Verlinden en Caro Westerhof, en natuurlijk van haar trilogie Dirty Little Secrets. Met 'Who the fuck is Alix' voegt ze opnieuw een mooie titel toe aan haar oeuvre.
Het verhaal draait rond Alix, een succesvolle binnenhuisarchitecte, gelukkig getrouwd met Arjen en moeder van Julian, die op het punt staat om op eigen benen te staan. Maar onder haar perfecte leven schuilt een groot geheim dat ze al ruim twintig jaar met zich meedraagt. Alleen haar hartsvriendin Charlotte kent de waarheid. Wanneer Niko, de man die ooit haar hart brak, na al die jaren plots weer opduikt, probeert Alix hem koste wat het kost op afstand te houden. Maar de aantrekkingskracht is te groot, en voor ze het weet, wordt ze opnieuw meegezogen in een gevaarlijk spel, met alle gevolgen van dien.
De sensualiteit spat van het boek af, wat al meteen duidelijk wordt door de rode boekband en glanzende cover. Maar ‘Who the fuck is Alix’ is veel meer dan alleen een verhaal vol passie. Zoals in haar eerdere werken weet Feliers haar lezers te verrassen met plotwendingen die je niet ziet aankomen. Het verhaal wordt zorgvuldig opgebouwd en verteld vanuit Alix’ perspectief, waardoor je haar leven, haar gezin en haar hechte band met Charlotte leert kennen. Tegelijkertijd hangt er een sluimerend mysterie in de lucht, waarvan je als lezer lang niet weet hoe het in elkaar steekt. De schuingedrukte hoofdstukken nemen je mee naar het verleden en ontrafelen stukje bij beetje dit geheim.
Deze stijl van schrijven zorgt ervoor dat er veel aandacht is voor de emoties en gedachten van Alix. Op bepaalde momenten voelt de herhaling van die emoties wat overbodig aan, wat enerzijds de karakterontwikkeling versterkt, maar anderzijds het verhaal vertraagt, waardoor ik mezelf soms betrapte op diagonaal lezen. Gelukkig zorgt deze geleidelijke opbouw van het verhaal er ook voor dat ik geboeid bleef tot het einde. Geloof me: De ontknoping is zonder meer verrassend! Ook na het dichtslagen van het boek blijf de centrale vraag – Who the fuck is Alix?
Dus, ben jij liefhebber van psychologische thrillers, een vleugje erotiek en een stevige dosis mysterie? Dan is dit zeker een aanrader.