Huiveringwekkende en met veel empathie geschreven thriller
In deze thriller neemt de schrijver ons mee naar een provinciestad, halverwege de jaren ’60, waar huiveringwekkende dingen gebeuren. Op klaarlichte dag, vlak na schooltijd, verdwijnt de zevenjarige Lex en wordt een paar dagen later dood teruggevonden. Hij ligt erbij alsof hij slaapt, en is gekleed in andere, nieuwe kleren. Politieagent Maarten onderzoekt met collega Andries deze zaak. We volgen niet alleen Maarten en zijn gezin, maar we kruipen ook in het hoofd van de dader Jonas. Dan wordt ook nog het dochtertje van Maarten en zijn vrouw Mirthe benaderd door de zogenaamde ‘zandbakman’ die het gemunt heeft op kleine meisjes. Maarten werkt dag en nacht aan deze beide zaken, aan die van de zandbakman in het geheim. De spanning in deze thriller wordt opgebouwd door de regelmatige wisseling van perspectief van de diverse personages. Deze thriller is meeslepend geschreven met veel psychologisch inzicht in de motieven van de dader van deze afschuwelijke misdaden. Een verhaal dat je nog lange tijd zal bijblijven. Het boek krijgt van mij vier dikke sterren.