Een thriller waar je doorheen vliegt.
Dit was mijn eerste kennismaking met Annerieke de Vries, en wat een verrassing! De laatste zeven is inmiddels het derde boek rond hoofdpersonage Maud, maar ook zonder voorkennis kon ik er prima in komen.
Maud werkt als grimeuse in een uitvaartcentrum. Wanneer het ineens erg druk is, wordt ze onverwacht door haar baas naar huis gestuurd – het appartement boven het uitvaartcentrum. Met de duidelijke instructie: blijf uit het uitvaartcentrum! Natuurlijk kan Maud haar nieuwsgierigheid niet bedwingen, en wat ze ontdekt, zet alles op scherp. Een onderzoek naar een seriemoordenaar is gaande... en Maud raakt er steeds dieper in verstrikt. Lukt het om de dader op tijd te vinden?
Het verhaal ontvouwt zich dag voor dag, allemaal verteld vanuit Maud. De eerste dagen moest ik even wennen – misschien omdat ik de eerdere boeken niet gelezen heb – maar vanaf dag drie zat ik er helemaal in.
Annerieke schrijft ontzettend beeldend. Mauds scherpe waarnemingsvermogen komt prachtig tot leven, en de chats met haar dates zorgen voor fijne luchtigheid.
Een échte pageturner die je niet wilt wegleggen!
Een échte pageturner die je niet wilt wegleggen!