Waanzinnig!
Al vanaf het eerste deel ben ik zo vreselijk ontzettend fan van de Eddie Flynn serie en ook dit achtste deel is gewoon wéér onmundig goed! De eerste twee zinnen van de proloog zijn direct al briljant. Hoe pak ik de aandacht van de lezer en steek ik leesgretigheid vol in de brand. Nou, zo dus.
Het verhaal wordt vanuit meerdere perspectieven neergezet en er is niet één personage dat me niet volledig inpakt. Zowel de oude bekenden als de nieuwkomers zijn puur, echt en ontzettend verschillend van aard.
Cavanagh is een meester in het uitdiepen en neerzetten, maar buiten dat: hij weet ook bij de foute zielen altijd weer dat gevoel van sympathie te fabriceren. Ruby. Mr. Christmas. Ze staan voor altijd in je geheugen gegrift. Zo fout maar daartegenover ook weer zo ontzettend gaaf. Er zijn best een aantal personages, en het is er niet één te veel. Wanneer je zo tot in perfectie met karakters weet te balanceren, mennn wat een leesgenot.
Het is bizar hoe dit spannende verhaal middels meerdere lijnen tot een geweldig uitgewerkt plot weet te komen. Kennis, kunde, spanning, moorden, huurmoordenaars, intriges, de rechtbank. Je verliest je volledig in deze film en Cavanagh weet daarnaast ook de gevoelige snaren bij me te raken. Dit is geen tokkelen, dit is rammen. Zelden heb ik een brok in de keel tijdens het lezen, maar hier zitten scènes in, dan is er geen ontkomen meer aan en dan voel je notabene je ogen vollopen.
Is het verhaal los te lezen? Jazeker, maar doe dit niet. Begin bij het eerste deel want er wordt weinig terug gegrepen en je wil gewoon op zeker niet missen hoe het team rondom Eddie ontstaan is. Hetzelfde geldt voor Eddie zelf. Advocaat zijn en daarnaast het verleden als oplichter, je moet (ja moet) weten hoe dit allemaal gegaan is. Voor dit verhaal geldt: ja hoorr hij flikt het weer. Rechten en criminaliteit worden tot op en over het randje gemixt. Genieten!
Het einde zelf doet je met een diepe zucht het boek dichtslaan. Wat een ontiegelijke impact. Wat zit dit intelligent en mega goed in elkaar. Dit is en blijft met stip tot mijn favoriete series ever behoren!
Conclusie:
Makkie.
De volle bak vijf sterren op alle fronten.
Karin Meinen - Samenlezenisleuker
Dank aan LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar.
Conclusie:
Makkie.
De volle bak vijf sterren op alle fronten.
Karin Meinen - Samenlezenisleuker
Dank aan LS Amsterdam voor het recensie-exemplaar.