Een prachtig geschreven roman die niet op je leeslijst mag ontbreken!
Van Uitgeverij LS Amsterdam kreeg ik de mogelijkheid om het boek Als scheuren in de aarde vooruit te lezen, en ik kan niet anders zeggen dan dat ik enorm heb genoten van dit meeslepende, mooie verhaal. Hieronder deel ik mijn ervaringen over dit boek.
In 'Als scheuren in de aarde', van Clare Leslie Hall leidt Beth in 1968 een rustig leven met haar man Frank op hun boerderij, in het kleine Engelse boerendorpje Dorset. Alles verandert wanneer haar jeugdliefde Gabriel Wolfe terugkeert met zijn zoon Leo, die haar doet denken aan haar eigen verloren zoon, Bobby. Ondanks waarschuwingen zoekt Beth toch toenadering tot Gabriel en zijn zoon. Ze gaat graag met hen om, wat spanningen veroorzaakt in haar huwelijk en het dorp. Uiteindelijk leidt dit tot een moord. Beth kent de waarheid, maar besluit te liegen. Een meeslepende roman over liefde, verlies en geheimen.
Je volgt het verhaal dat verteld is in wisselende tijdlijnen en deze zit vol tegenstrijdigheden die de spanning flink opvoeren. Het verhaal vormt zich en tijdens meerdere plottwist denk ik echt: nee, dit kan niet waar zijn. Mijn emoties schoten heen en weer, af en toe brak het zweet me uit.
Nog vol van emotie schrijf ik deze recensie over dit mooie, hartverscheurende en emotionele verhaal. 'Als scheuren in de aarde' is een verhaal vol liefde, rouw en verdriet en ik heb vaak met mijn handen voor mijn gezicht gezeten tijdens deze emoties. Prachtig en met een vlotte pen geschreven door Clare Leslie Hall.
Aan het einde werd ik nog verrast door een gedicht geschreven door Beth, en weer rolde de tranen over mijn wangen.
De cover van dit boek vind ik zo speciaal. De zoon van Beth en Frank keek graag naar de vogels en toen hij deze spotte, vliegend over het water, zag ik het mooie plaatje ook voor me.