Een intrigerende whodunit met een vleugje Cluedo
In het boek “Ik zal de sleutel vinden” van Alex Ahndoril (ook bekend als Lars Kepler) worden we meegenomen op een mysterieuze reis door Stockholm. Het verhaal draait om Julia Stark, een eigenzinnige detective met een scherp oog voor details. Wanneer een man met een vreemd verhaal voor haar deur staat, kan ze de zaak niet weerstaan. Ze roept de hulp in van haar ex-man Sidney en samen duiken ze in een complexe familiegeschiedenis.
De rode draad van dit boek doet denken aan een modern Cluedo-spel. Elk personage heeft een motief en een alibi, en de lezer wordt voortdurend op het verkeerde been gezet. Wie is de dader? Wie houdt de sleutel tot het mysterie in handen? Ahndoril onthult mondjesmaat informatie en puzzelstukjes, waardoor de spanning tot het laatste moment blijft hangen. De lezer wordt uitgedaagd om mee te speuren en te speculeren.
De schrijfstijl van Ahndoril is meeslepend en goed doordacht. Hoewel de bloedstollende spanning misschien niet zo prominent aanwezig is als verwacht, maakt het intelligente plot dit ruimschoots goed. De personages zijn intrigerend en de setting van Stockholm voegt een extra laag toe aan het geheel.
Conclusie:
“Ik zal de sleutel vinden” is een van de beste whodunits van de laatste tijd. Fans van Cluedo en liefhebbers van mysterieuze verhalen zullen smullen van dit boek. Vier fonkelende sterren voor deze intelligente en meeslepende thriller!
Conclusie: