Sceervolle romantasy
Magie, insta aantrekkingskracht, gedwongen samenzijn, een vloek, spice
Nadia El-Fassi weet in ‘Best hex ever’ een realiteit te creëren waarin magisch realisme een grote rol speelt. Hoofdpersoon Dina is een heks die haar gave vooral gebruikt om mensen die haar café bezoeken een goed gevoel te geven. Helaas rust er een vloek op haar die de ontluikende liefde tussen haar en Scott in de weg staat. Lukt het Dina om de vloek te verbreken voor het te laat is?
Het cafe, de bezoekers en de spreuken die Dina gebruikt worden gedetailleerd beschreven. Hiermee weet ze deze magische plek echt tot leven te wekken. Dit oog voor detail miste ik in de rest van het boek. De insta crush tussen Dina en Scott ging wel heel snel en had best wat meer spanning, opbouw en diepgang mogen hebben. Ondanks dit gebeurd er tot op de helft van het boek niets tussen de twee en daarna neemt het verhaal ineens een hele spicy wending. Hier was de balans een beetje zoek.
Al met al vond ik het een luchtig boek met leuke magische elementen die past bij deze tijd van het jaar. Helaas wist het mijn aandacht niet echt vast te houden en leefde ik niet echt mee met de hoofdpersonen.