Complete korte thriller
Mysterieuze verdwijning, geheimen, bedrog, oud en nieuw
Wat heeft Marjolein van der Gaag een knappe korte thriller neergezet. Vaak vind ik een novelle te kort voor een thriller en voelt het verhaal gehaast of niet af. Dit was bij ‘5 voor 12’ niet het geval.
Vanaf het begin af aan wordt je op het verkeerde been gezet. Als lezer voel je dit ergens wel, maar kun je je vinger er net niet op leggen. Het feit dat je vanuit verschillende perspectieven leest geeft je net zoveel inzicht als verdere verwarring.
‘5 voor 12’ is een spannend tussendoortje met een goede spanningsboog. Door de verrassende wendingen kon ik de novelle moeilijk wegleggen en vloog ik er doorheen. Aanrader!