Ontroerende feelgood
Ga ik je een boek aanraden dat je emotioneel door de wringer haalt, je regelmatig laat huilen en je waarschijnlijk een slapeloze nacht bezorgt...? Jazeker.
In De Liedfabriek volgen we singer-songwriter Femke, die meedoet aan een talentenjacht om haar muzikale dromen waar te maken. Maar zodra ze door de audities komt, ontdekt ze dat die ene leuke medekandidaat eigenlijk een jurylid is… en toegeven aan haar gevoel dus echt geen optie is. Alsof dat nog niet genoeg is, is haar moeder ongeneeslijk ziek en wil Femke zoveel mogelijk tijd met haar met haar doorbrengen. Hoe combineer je ambitie, liefde en verlies?
De scènes met haar moeder zijn zo intens en oprecht beschreven dat ze keihard binnenkomen. Marjon Weerink weet een gevoelige snaar te raken als het gaat om het beschrijven van verlies, machteloosheid en afscheid nemen. Het voelde alsof ik samen met Femke door deze rollercoaster van emoties ging. Het laatste deel las ik om 00:30 en… het kan zijn dat ik mijn man wakker heb gemaakt met mijn gesnik.
Maar gelukkig was ik niet het hele boek een emotioneel wrak! Marjon wisselt de emotionele momenten perfect af met romantiek, spice en heerlijke humor. De liedjes die ze speciaal voor dit boek heeft geschreven en ingezongen geven het verhaal nog meer impact. Heel mooi gedaan.
Deze realgood krijgt van mij een dikke 5 sterren. Marjons volgende boek staat per direct bovenaan mijn TBR!