Mooi debuut
De weg terug van Sonja Kemp is een roman vol emotie, verrassende wendingen en mooie personages. Een verhaal over liefde, vriendschap, familie (die je kiest), het verleden dat je meedraagt, verwachtingen van het leven en moeilijke keuzes die gemaakt moeten worden. Dit alles verweven door twee tijdlijnen
Knap hoe Sonja levendige personages, diepgang en maatschappelijke thema’s verwerkt. Het voelt alsof je samen met Antonia haar verleden herbeleeft en haar keuzes leert begrijpen, zelfs als je niet dezelfde zou maken.
Door het schrijven in de derde persoon voelde ik zeker in het begin een zekere afstand tot het verhaal en de personages. Toen ik hier eenmaal aan gewend werd ik steeds meer het verhaal in getrokken.
Met De weg terug heeft Sonja Kemp een knappe debuut roman neergezet. Ik ben benieuwd naar haar ontwikkeling als auteur in nieuwe verhalen.
3.5 sterren
3.5 sterren