luchtigheid en diepgang in één feelgood

Floor is documentairemaakster en laat makkelijk over zich heen lopen op haar werk. Een flirtende collega pikt op slinkse wijze Floors idee, om van haar zoektocht naar haar Schotse vader een documentaire te maken. Floor wordt in haar eentje op pad gestuurd naar Schotland. Door haar gestuntel raakt Floor haar rijbewijs kwijt, vlak voor haar vetrek naar Schotland.

In Schotland komt ze in contact met Owen Campbell, die als chauffeur meegaat op de roadtrip in zijn camper. Als lezer word ik getrakteerd op reisbeschrijvingen door het ruige, indrukwekkende Schotse landschap.
De zoektocht gaat gepaard met emoties, romantiek, humor en leuke twists. Floor ontwikkelt zich op persoonlijk vlak. Alles wordt opgenomen op camera voor de documentaire. Ze zijn Floors vader op het spoor, maar die zoektocht verloopt met de nodige hobbels. Er lijkt iets op te bloeien tussen Floor en Owen. Door een ruzie is een serieuze romance tussen hun niet mogelijk.
Na de roadtrip lopen hun wegen uiteen en is er geen contact meer. Floor werkt op kantoor continue aan de montage van haar documentaire. Als die klaar is, wordt er een premièrefeest georganiseerd voor Floor. Haar collega-vriendin Merle heeft een verrassing voor haar.
Iris Visser heeft na een serie weer gekozen voor een stand alone feelgood-verhaal. Ze heeft een levendige, humoristische en beeldende schrijfstijl. Aan de personages en verhaallijnen heeft de auteur veel aandacht besteed. Het boek eindigt wat cliché met levenswijsheden en een "happily ever after". De reis daar naar toe is zeker niet voorspelbaar, waardoor ik nieuwsgierig bleef doorlezen. Dit is wat men noemt een "op en top feelgood"! Een fijne eerste kennismaking met de boeken van Iris Visser.

Meer recensies van KarinsBoekenparadijs